12 november 2007: ING akkoord met soepele overgang naar ICM

ING heeft meegedacht bij de diefstal van mijn trustbedrijf door Erwin de Ruiter. Nadat De Ruiter in 2005 – op basis van vervalste notulen van de aandeelhoudersvergadering – de aandelen had ‘verplaatst’ naar een bedrijf van De Ruiter greep de bank niet adequaat in. Toen ik twee jaar later het bedrijf terugkreeg, droeg ING de klanten over zonder de vereiste UBO-opdrachten. Na een korte inleiding op het trustbedrijf volgt hier STAP 13 van het meedenken.


Klanten overgehaald over te stappen

Susan Redelaar van The Sovereign Group, een corporate & trust service provider op Gibraltar, is een bevriende relatie. Zij wijst mij op brieven waarin klanten van Fipardo worden overgehaald over te stappen naar ICM, het nieuwe trustbedrijf van De Ruiter. Op 12 november laat De Ruiter Dear Mr. Erturk weten dat Paap en de compliance officer van Fipardo zaken niet adequaat hebben afgehandeld. De Ruiter verontschuldigt zich hiervoor ‘oprecht’, zonder al te diep in te gaan op de oorzaken van de missers.

ING werkt mee

Vanwege die missers beveelt De Ruiter ‘highly’ zijn trustbedrijf Intercity Corporate Management BV aan, dat onderdeel is van ‘the Caute Group’. De directeuren van ICM zijn gekwalificeerde (fiscaal)juristen met een vergunning van DNB. ‘In order to avoid closing of bank accounts for clients I agreed with the director of ING the smooth change of signatories from CM NL to ICM on the existing bank accounts. Choosing another trust company wil most probably result in the opening of a new account and delaying due diligence procedures.’

Overdracht gefiatteerd buiten regels om

En dit is precies wat er gebeurt op 4 december 2007 (zie stap 14). De Trustdesk van ING fiatteert de overdracht van de beschikkingsbvoegdheid aan ICM zonder verifieerbare UBO-opdrachten.

Zie alle 17 meedenkstappen

 

Deel dit artikel
Scroll naar boven