De site: het hele verhaal en toegang tot pikante documenten

Op de site De ING denkt met u mee leggen we op basis van het omvangrijke dossier, verklaringen van betrokkenen en mijn verhaal uit hoe een eerzaam financieel dienstverlener ten prooi kon vallen aan een compagnon die in totaal zo’n 700 miljoen euro witwaste en het trustbedrijf c.q. het grootste deel van de klanten stal. En hoe tien bankdirecteuren in totaal 26 gedetailleerde waarschuwingen in de wind sloegen.

Een voorganger van ING Bank, de Nederlandse Middenstands Bank, had in 1978 een reclamespotje op de televisie met de slogan: de NMB denkt met u mee. ‘Ja, de directeur denkt ook mee. Dat doen we al vijftig jaar.’

 

Ik heb gemerkt hoe ‘de ING’ en haar directeuren meedenken met de klant, met name de klant aan wie de bank het meest verdient. Over de buitenlandse betalingen voor de klanten van het toenmalige trustbedrijf streek de trustdesk van ING ca. 0,9% op. Daarvoor hoefde de bank alleen maar te gedogen dat de geldstroom via haar rekeningen liep. Maar de bank deed meer. Zij versluierde het witwassen met adviezen en hevelde onbevoegd mijn klanten over naar een ander trustbedrijf ICM.

Bezoekers van de site krijgen niet alleen een kijkje achter de schermen van de soms vuige trustsector. Zij krijgen ook  toegang tot pikant bronnenmateriaal.

De site staat op: https://deingdenktmetumee.nl

 

SAM VAN DOORN

Deel dit artikel
Scroll naar boven