3 februari 2009: ING weigert informatie over witwasbetalingen

ING heeft meegedacht bij de diefstal van mijn trustbedrijf door Erwin de Ruiter. Nadat De Ruiter in 2005 – op basis van vervalste notulen van de aandeelhoudersvergadering – de aandelen had ‘verplaatst’ naar een bedrijf van De Ruiter greep de bank niet adequaat in. Toen ik twee jaar later het bedrijf terugkreeg, droeg ING de klanten over zonder de vereiste UBO-opdrachten. Na een korte inleiding op het trustbedrijf volgt hier STAP 17 van het meedenken.


ING frustreert schoonmaakactie Van Doorn

Nadat de Ondernemingskamer mij in december heeft benoemd tot directeur van het trustbedrijf vraag ik ING om meer informatie over betalingen, waarvoor de bank kosten factureert aan Fipardo Holding. Ik krijg een afwerend antwoord van Trustdesk-directeur Armand Ferreira en senior accountmanager D.P. (Dennis) Schmitt. Over de periode voor het vierde kwartaal 2007 kan ik ‘kopieën opvragen bij de toenmalige directeur, u welbekend’. Maar: ‘ING is niet gerechtigd om u informatie te verschaffen over de periode waarin u niet de directie voerde over CMTN en Fipardo Holding BV.’

 

Wanbeleid wordt door ING toegedekt

De bank weigert mij dus informatie te verschaffen over mijn eigen bedrijf en vindt dat ik die moet vragen bij de directeuren die de Ondernemingskamer heeft ontslagen wegens wanbeleid.

ING verbreekt banden met Van Doorn…

De bank verbrak dus de banden met mij vanwege de rotzooi die De Ruiter heeft achtergelaten (zie Stap 16).

… maar De Ruiter mag wel klant blijven

Ferreira en zijn Trustdesk blijven De Ruiter echter wel bedienen. Totdat Edward Paap in december 2012 in voorlopige hechtenis wordt genomen wegens de verdenking van witwassen. Ik was in die tijd ook graag klant gebleven.

Zie alle 17 meedenkstappen

Deel dit artikel
Scroll naar boven