18 en 30 juni 2009: Steun ING bij witwassen

Zesentwintig waarschuwingen heeft ING ontvangen over de diefstal van mijn trustbedrijf en het witwassen door de handelstak van dat bedrijf. Die signalen kwamen niet alleen van mij en mijn advocaten, maar ook van correspondentbank Barclays en de FIOD. ING deed niets en heeft geen van de signalen serieus genomen. Dit zijn Waarschuwingen nr 19 en 20.


Steun ING dient onderzocht te worden

Nadat Zegering Hadders mij op het spoor heeft gezet van Diederik baron van Wassenaer vraag ik deze Global Head Clients & Network bij ING om een onafhankelijk onderzoek te laten instellen naar het witwassen door Fipardo Holding. Verder verzoek ik hem de oude situatie te herstellen en de relatie te verbreken met partijen die betrokken zijn bij onregelmatigheden.

Steun ING bij witwassen

 

Overzicht witwassen door De Ruiter

Witwaspraktijken en diefstal

Ik wijs baron Van Wassenaer erop dat De Ruiter en zijn medewerkers Paap en Rozenboom vijf ondernemingen van mij hebben ontvreemd en dat ING dwarsligt bij de teruglevering van de bedrijfsactiviteit van twee Nederlandse dochters, te weten Caute en Fipardo. Ik wijs hem er ook op dat de bank De Ruiter steunt en heeft gesteund bij diverse illegale activiteiten, zoals de vier onderstaande.

Steun ING 1

Een week nadat de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam de verkoop aan De Ruiter heeft vernietigd en daarmee heeft gezegd dat deze ondernemingen moeten worden teruggeleverd, draagt ING op 6 augustus 2007 de feitelijke bedrijfsactiviteit van Fipardo over aan Global Business B.V., een privévennootschap van De Ruiter.

Steun ING 2

Vier maanden na de beschikking van de Ondernemingskamer faciliteert de bank op 4 december 2007 de overdracht van 77 van de ongeveer honderd cliënten van Caute aan ICM, dat nota bene volgens interne ING-rapporten eigendom is van (“dief”) De Ruiter. Er zijn geen verifieerbare onderliggende opdrachten van de uiteindelijke cliënten/UBO’s. Dit trustbedrijf van De Ruiter bestaat dan vier maanden en heeft slechts negen klanten. De Ruiter schreef de cliënten van Caute al op 10 november 2007 dat ‘hij met een directeur van de ING is overeengekomen dat er geen due diligence nodig is voor deze transfer naar ICM’. Op 9 december 2007 zal het Gerechtshof Amsterdam deze overdracht van cliënten aan ICM zonder UBO-opdrachten onrechtmatig noemen.

Steun ING 3

Op 3 januari 2008, twee weken na mijn benoeming tot directeur, geeft ING te kennen dat zij de bankrelatie na tien jaar wil verbreken. De bank stuurt een lijst mee die zou aantonen dat de enkele overgebleven Caute dossiers niet compliant zijn.

Steun ING 4

Ik beloof ING op 1 september 2008 dat ik de activiteiten van Caute per 1 december 2008 zal stoppen. Medio oktober stuurt ING ongevraagd en zonder enige reden brieven aan de UBO’s van onze negentien cliëntvennootschappen met de mededeling dat de bank de relatie verbreekt. Met deze brieven schendt de bank het bankgeheim en beschadigt zij onze reputatie.

Caute

Verder schrijf ik baron Van Wassenaer dat ik een grote chaos aantrof toen ik de Stichting Beheer Derdengelden Caute en de Stichting Beheer Derdengelden Van Doorn terugkreeg. Na een onderzoek van het betalingsverkeer waarschuwde forensisch onderzoeker Cees Schaap van SBV Forensics voor witwassen.

Fipardo Holding

‘Hoewel Fipardo Holding tot in 2009 voor dit EB betalingsverkeer werd belast door ING weigerde de bank inlichtingen te verstrekken. (…) Ons onderzoek heeft echter inmiddels het ernstige vermoeden gewekt dat Fipardo zich jarenlang op ongekend grote schaal heeft bezig gehouden met witwasserij. (…) Een onderzoek van de Italiaanse fiscus inzake Intrattenimenti bevestigt ons vermoeden.’ Fipardo Holding was de kip met gouden eieren voor de ING-trustdeskdirecteuren Van het Hof en Ferreira.

Verdienmodel

ING gedraagt zich tegenover mij ‘wonderlijk en onzakelijk’, omdat de bank geen einde lijkt te willen maken aan deze lucratieve witwasserij. Op elke 1 miljoen euro die via de ING-rekening loopt verdient de bank 9.000 euro, zonder noemenswaardige inspanning te hoeven leveren. De bank rekent namelijk een internationale transfer-provisie van ca. 0.9 %.

Verzoek

Ik adviseer Van Wassenaer om een kort extern forensisch onderzoek in te stellen.

 


 

30 juni 2009

Geen extern onderzoek

Van Wassenaer gaat niet akkoord met een extern onderzoek, maar laat het Hoofd Beveiliging Henny Mulder een onderzoek instellen. Ik stuur aanvullende informatie over Fipardo en de Stichting Derdengelden Van Doorn naar Sanne Warmerdam, ‘investigator’ bij ING’s Corporate Operational Risk Management en een medewerkster van Henny Mulder. Op 13 juli laat zij naar aanleiding van ons gesprek weten dat zij de boekjaren 2004 en 2005 van rekeningnummer 67.88.52.774 zal analyseren.

Onderdeel witwasketen

BHC zal in de strafzaak-Trust EU worden aangemerkt als onderdeel van de witwasketen tussen 2003 tot 2013 en wordt als zodanig veroordeeld.

 

Zie: alle 26 waarschuwingen

 

Deel dit artikel
Scroll naar boven